Polityka prywatności sklepu internetowego sklep.motylewnosie.pl

 

Wersja dla osób, które cenią sobie swój czas 😉

Administratorem strony jest Agnieszka Kowalska-Bojar. Skontaktować możesz się ze mną pisząc na adres: motylewnosie@gmail.com oraz za pośrednictwem formularza kontaktowego dostępnego na stronie.

Korzystając z możliwości zapisania się na motylowy newsletter, kontaktując się za pomocą poczty, zakładając konto oraz dokonując zakupu w sklepie, powierzacie mi swoje dane osobowe. Gwarantuję wam, że będą one bezpieczne i nie zostaną udostępnione jakimkolwiek podmiotom lub osobom trzecim. Ponadto przetwarzanie danych osobowych motylowych klientów oraz użytkowników powierzam jedynie sprawdzonym firmom.

Korzystam także z takich narzędzi jak Google Analystic, które zbiera informacje na temat waszych odwiedzin strony, ile czasu u nas spędziliście i co was ciekawiło. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC. Osadzam także nagrania z serwisu YouTube, gdzie także wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC.

Na motylowych stronach możecie również skorzystać z funkcji społecznościowych, a korzystanie z nich wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies takich stron jak Facebook, Instagram, Google+, Youtube.

I co najważniejsze – ciasteczka motylowa strona wykorzystuje jedynie w celu prawidłowego działania strony.

 

A teraz wersja dla bardziej wytrzymałych 🙂

Administratorem sklepu sklep.motylewnosie.pl oraz danych osobowych klientów, w rozumieniu obowiązujących przepisów jest Agnieszka Kowalska-Bojar.

Cele i podstawy prawne przetwarzania danych osobowych zamieszczone zostały poniżej.

Chcę was poinformować, że zgodnie z nowymi przepisami RODO, macie prawo do:

– prawo do sprostowania danych osobowych,

– prawo do usunięcia danych osobowych,

– prawo do ograniczenia przetwarzania danych osobowych,

– prawo do wniesienia sprzeciwu co do przetwarzania danych osobowych,

– prawo do przenoszenia danych,

– prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego,

– prawo do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych, jeżeli takową zgodę wyraziliście.

Polecam zapoznać się ze szczegółami, które zostały zapisane w art. 16-21 RODO.

Zawsze też możecie zwrócić się do mnie pisząc na maila motylewnosie@gmail.com lub za pośrednictwem formularza kontaktowego, z żądaniem udostępnienia informacji jakie dane osobowe posiadam i w jakich celach je przetwarzam.

Jeżeli uznacie, że przy przetwarzaniu waszych danych osobowych naruszyłam przepisy, macie prawo wniesienia skargi do odpowiedniego organu nadzorczego czyli Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Zasady bezpieczeństwa. Gwarantuję wam poufność wszelkich przekazanych nam danych osobowych oraz nie udostępnianie ich osobom trzecim. Dane osobowe są przeze mnie gromadzone i przetwarzane z wyjątkową starannością. Dokładam starań aby zapewnić ich bezpieczeństwo oraz ochronę zgodnie z wymaganiami przepisów o ochronie danych osobowych. Ponadto zaznaczam, że wymagam podanie tylko takich danych, które niezbędne są do świadczenia oraz realizacji usług na stronie sklep.motylewnosie.pl.

Przetwarzanie danych osobowych powierzamy zaufanym firmom:

– Mad Ventures Patryk Kozioł ul. Niedźwiedzia 29B, 02-737 Warszawa – w celu przechowywania danych osobowych na serwerze;

– firma Google LLC;

– RUAB “MailerLite” Paupio 28, Wilno, Litwa  – w celu korzystania z systemu mailingowego Mailerlite, służącego do przesyłania motylowego newslettera;

– Wp Seller – w celu umożliwienia złożenia zamówienia w sklepie motyleWnosie;

– Hotpay należąca do ePłatności sp. z o.o. Sp. k. będąca częścią holdingu Lead Group S.A. – w przypadku, gdy chcecie dokonać płatności za zakupione produkty lub usługi.

Cele przetwarzania danych.

Założenia konta. Aby założyć konto należy podać podstawowe dane, potrzebne do obsługi tego konta oraz wszelkich czynności z nim związanych. Są to: adres mailowy, imię, nazwisko lub nick. Podanie tych danych jest dobrowolne, ale też niezbędne. Dane przekazane w związku z założeniem konta będą przetwarzane w celu założenia i utrzymywaniu tego konta, na podstawie umowy o świadczeniu usług drogą elektroniczną, zawieranej przez rejestrację konta, o czym mówi art. 6 ust. 1 lit. c RODO. Dane zawarte w koncie będą przetwarzane przez nas na czas funkcjonowania konta, a jeśli zdecydujecie się usunąć konto, usuniemy również dane w nim zawarte. Jednak zaznaczamy, że usunięcie konta nie prowadzi do usunięcia wszelkich informacji o złożonych przez was zamówieniach, z wykorzystaniem tegoż konta.

Złożenie zamówienia.

Składając zamówienie w motylowym sklepie, musicie podać podstawowe dane, niezbędne do realizacji zamówienia. Należą do nich: adres mailowy, imię, nazwisko lub nick. Podanie ich jest dobrowolne, ale zależy od tego możliwość złożenia zamówienia. Dane przekazane przez was, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b, c, f RODO, przetwarzane są w celu realizacji zamówienia, wystawienia faktury oraz w celach archiwalnych i statystycznych. Dane o waszych zamówieniach będą przetwarzane tylko przez czas niezbędny do realizacji zamówienia, a także do czasu upływu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy. Po tym czasie, mogą być nadal przez nas przetwarzane, ale wyłącznie do celów statystycznych. Informuję was także, że wystawione faktury mam obowiązek przechowywać przez okres pięciu lat. Chcę też poinformować, że nie macie możliwości sprostowania swoich danych, po realizacji zamówienia. Nie możecie też domagać się ich przetwarzaniu, aż do czasu upływu przedawnienia roszczeń z tytułu umowy. Po upływie tego czasu możecie domagać się usunięcia tych danych.

Reklamacje.

Jeżeli składacie reklamację, to także przekazujecie swoje dane zawarte w treści reklamacji. Jednak podanie tych danych jest zarówno dobrowolne, jak i konieczne, aby złożyć reklamację. Dane te wykorzystywane są wyłącznie w celu przeprowadzenia reklamacji, zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c RODO, a także w celu archiwizacji tejże procedury. Możecie wyrazić sprzeciw jak i zażądać usunięcia swoich danych, dopiero po upływie terminu przedawnienia roszczeń z tytułu zawartej umowy.

Newsletter. Dane podane przy zapisie na newsletter przetwarzane są w ramach systemu mailingowego Mailerlite i przechowywane na serwerze firmy, będącej jej właścicielem. Aby zapisać się na newsletter musicie podać adres mailowy, który będzie wykorzystywany tylko i wyłącznie w celu wysyłki newslettera. Podstawą prawną przetwarzania waszych danych będzie wasza zgoda wyrażona podczas zapisu na newsletter. W każdej chwili możecie sprostować wasze dane zapisane w motylowej bazie newsletterowej albo zrezygnować z subskrypcji motylowego newslettera, wówczas wasze dane zostaną usunięte z naszej bazy.

Kontakt mailowy. Kontaktując się za pomocą poczty elektronicznej lub formularza kontaktowego umieszczonego na stronie sklep.motylewnosie.pl, przekazujecie swój adres mailowy, jako adres nadawcy. Jest to równocześnie zgoda na przetwarzanie waszych danych w celu kontaktu z administratorkami strony. Zgodnie z prawem mogę zachować wasz adres mailowy w postaci archiwizacji korespondencji na potrzeby własne. Treść korespondencji również może podlegać archiwizacji.

W wszystkich powyższych przysługuje wam prawo do przenoszenia danych, zgodnie z art. 20 RODO.

Pliki cookies. Motylowa strona jak wszystkie inne wykorzystuje pliki cookies, potocznie zwane ciasteczkami. Są to krótkie informacje tekstowe, przechowywane na waszych urządzeniach (komputer, tablet, telefon) i odczytywane przez nasz system, wykorzystywane w celu usprawnienia działa strony. Pliki cookies dzielą się na takie, które wykorzystuje tylko motylowa strona oraz takie, które wykorzystują podmioty trzecie. Pytanie o zgodę na wykorzystywanie plików cookies oraz informacja o nich, jest wyświetlana zawsze przy pierwszej wizycie na stronie. Istnieje możliwość zmiany ustawień dotyczących plików cookies z poziomu strony czy przeglądarki. Istnieje również możliwość usunięcia plików cookies, lecz ostrzegamy, że ich wyłącznie może spowodować trudności w korzystaniu ze strony.

Cookies wykorzystywane przez nas służą jedynie dla zapewnienia lepszej funkcjonalności strony.

Cookies wykorzystywane przez podmioty trzecie służą do analizy, statystyki, marketingu, regulowania płatności oraz korzystania z narzędzi społecznościowych. W przypadku analizy wykorzystujemy pliki cookies do śledzenia statystyk strony m.in. liczby osób odwiedzających, czasu spędzonego na stronie, odwiedzanych podstron oraz wszelkich innych danych związanych z usługą Google Analystic. W przypadku korzystania z narzędzi społecznościowych, zapewniamy możliwość korzystania z takich funkcji jak subskrypcja naszego profilu oraz udostępnianie treści w takich serwisach jak Facebook, Instagram, Google plus oraz YouTube co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów tych serwisów. Jeżeli nie chcecie, aby wymienione wyżej serwisy społecznościowe w jakikolwiek sposób wykorzystywały wasze dane, na przykład przyporządkowywały dane bezpośrednio waszemu profilowi w tychże serwisach, przed wizytą na stronie sklep.motylewnosie, musicie się wylogować z tych serwisów.

Chcę cię poinformować, że poprzez instalację odpowiedniej wtyczki, możesz zapobiec rejestrowaniu danych gromadzonych przez pliki cookies, przy odwiedzaniu naszej strony. Dane te dotyczą korzystania ze strony oraz przetwarzania danych przez Google LLC.

Więcej na temat polityki prywatności firmy Goolge LLC znajdziesz tutaj!

Logi serwera. Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde takie zapytanie zapisywane jest w logach serwera. Obejmują one między innymi: wasze ip, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej oraz o systemie operacyjnym, z jakiego korzystacie. Gromadzone w dziennikach logów dane, są wykorzystywane tylko i wyłącznie do celów administracyjnych, a ich zawartość nie jest ujawniana żadnym osobom trzecim.